Радев за загиналите полицаи: Плащат цената на корупцията при трафика на хора

Паметта на двамата загинали беше почетена с едноминутно мълчание
Обновена: 26 авг 2022 21:46 | 26 авг 2022 13:39, Камелия Цветанова
125

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев отиде в Бургас за погребението на двамата полицаи, които загинаха вчера сутринта при катастрофа в опит да спрат автобус с нелегални мигранти.

"Тук съм, за да изразя съболезнования към близките, семействата и колегите на старши полицай Атанас Градев и младши инспектор Йордан Илиев. България изгуби двама доблестни полицаи, отдадени докрай в своя дълг в името на законността и сигурността на българските граждани“, каза той.

Още по темата

„Те са чест и пример за всички нас. Гибелта на двамата полицаи е следствие от дългогодишната безнаказаност на хора, които организират и закрилят нелегалния трафик на мигранти в страната и в Европа“, коментиа държавният глава.

„Самоотвержеността на полицаите плаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят своя трафик. Затова и на фона на нарастващия мигрантски натиск прокуратурата и МВР трябва да са безкомпромисни с каналджиите“, посочи Радев.

Радев добави, че очаква и засилване на предприетите мерки за цялостно усъвършенстване и усилване на охраната на българската граница и недопускане на подобни случаи за в бъдеще.

"Като организация - съвременни технически средства, укрепване на оградата и най-вече условия на труд и мотивация на личния състав“, заяви президентът Румен Радев.
 
Паметта на двамата загинали беше почетена с едноминутно мълчание от служителите на реда в цялата страна.

Как бяха изпратени в последния им път двамата загинали полицаи вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е разгромена ,РАДЕВ отива в затвора за държавна измяна ....
102
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах клипа с катастрофата.Безспорно водачът на автобуса е виновен.Но не мога да разбера,защо след като видяха автобуса полицаите се изпречиха пред него?Не са ли знаели,че такъв автобус тежи над 10 тона,конструиран е със носеща рама от здрави стоманени греди и се движи с голяма скорост!Докато лекият автомобил в който бяха те е направен от ламарина с дебелина под 1 мм.Нашите полицаи физика в училище не учат ли?Поне средно образование нямат ли?
101
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 1 година
След като избраха Радев за президент няколко дни след това в "Российская газета"прочетох статия която бе озаглавена така-"Проруски генерал бе избран за президент на България".Само споменавам без да коментирам.
100
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много силно смърдят зелените поради трябва да се изхвърлят
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рундьо кажи си че си рашист
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев напускай руския кораб потъна а ти отиваш на дъното довиждане
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали се гушкате с ББ ДПС ДС и Митрофана Радев твойте другари така правят всичко е пари лъжи и пак пари откраднати
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Позорния Радев сега ли разбра че има корупция Радев ти на коя страна си президент ??? От небето ли падаш явно първия мандат си бил президент на друга държава но и сега не си тука толкова популизъм събран в един декларатор изморих се от тъпите му рецитали
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
явно в мвр има таен отдел обучени камикадзета
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя мръсен *** срам няма
93
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам Радев да е виновен.Обаче украинците се съсипват да говорят против него.Ако ги изгони добре ще направи.Не знам защо ги търпи.Има някакви внедрени още от 2021 г. пишат против Радев и в подкрепа на Кирчо.
92
3
 
13
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Радев две години управляваш занули всичко и стига говори лъжи България е в пропастта Радев да си отговаря нали владее властта корупцията е Радева общи приказки манипулации вече не вървят
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев *** си !!!!
90
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най вредния президент ти измами хората ще говориш за корупция твоя служебен кабинет ни продава на русия Матрьошки съучастници на убиеца путин
89
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев ти с твоя юмрук нали уж я спря корупцията толкова си позорен и фалшив
88
2
 
8
 
! Отговори
Строител преди 1 година
Ако имахме държавник за мин.-председател и истински Президент , а не Фигурант , днес щяхме да сме събрали хиляди мигранти , които с лопати и кирки в ръце щяха да строят непостроените ( по-скоро спрените ) магистрали ! А вместо убити полицаи щяхме да гледаме как бодри момчета-полицаи контролират мигрантите - строители на нашите магистрали !!!! Ееееех, прости политици, защо се нароихте толкова много ???? Май защото гелема далавера е да си политик , а ? А мислили сте, че ще има търсене на отговорн
87
1
 
12
 
! Отговори
Бутафорчо преди 1 година
Ми защо не спря тази корупция заедно с твоя Рашков,бе, хаярсъзин ???
86
0
 
9
 
! Отговори
Бунгур преди 1 година
Липсата на съвременен професионализъм на българската полиция е в основата на нелепата смърт на тези момчета. Съболезнования на близките и вечна им памет!
85
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой беше ня власт през последната една година - Румен Радев и Кирил Петков?Значи там трябва да търсим корупцията?
84
2
 
2
 
! Отговори
patrick преди 1 година
Да взаимстваме челния английски опит.Влезли в страната с неизяснен статут,такива на които се разглежда статута или нелегално влезли се натоварват на самолета и се карат в Уганда.На 6-7000 км от Англия.Да се проведе референдум също да ги караме в Уганда или съседна страна с висока корупция.Населението да даде доброволни вноски за чартърите и награда за заловилите нелегалните емигранти.Мисля че и други държави ще се присъединят като Унгария например.Един чартър няма да излезе повече от 100 х евро